PĚVECKÝ SBOR PALORA

Gymnázium Jana Opletala Litovel

ČLÁNKY

Palora postoupila do celostátního finále

V pátek 20. dubna 2018 svedl pěvecký sbor PALORA na Uničovských dětských pěveckých dnech těžký souboj sám se sebou. A to ze dvou důvodů. V soutěžní kategorii středoškolských pěveckých sborů - dívčích s povinnou skladbou býváme v Olomouckém kraji opakovaně jediným účastníkem, a ani letos tomu nebylo jinak. Navíc jsme se musely vyrovnat s tím, že sbor neměl zrovna „svůj den“. Zkušené těleso si však musí umět poradit.

Obrázek není k dispozici!A nám se to povedlo. Obhájily jsme stříbrné pásmo z roku 2015, a stejně tak i postup do celostátního finále, kam jsou odbornou porotou delegovány nejlepší středoškolské sbory z celé republiky. Jsme zvědavé, zda na podzim v Opavě potkáme v naší kategorii soupeře.

Čekání vyplníme přípravou výročního koncertu. Pak si PALORA po velmi náročném školním roce, v němž sbor absolvoval dvě soustředění, odzpíval čtyři provedení Abbamánie, zrealizoval další ročník projektu „Rybovka pro Litovel“ a nastudoval náročný soutěžní repertoár, na chvíli odpočine.

Pokud se nepotkáme na výročním koncertě, přejeme všem čtenářům těchto řádků krásné léto a děkujeme za přízeň i zájem o dění v pěveckém sboru PALORA.


Marcela Barvířová, Alena Tichá