PĚVECKÝ SBOR PALORA

Gymnázium Jana Opletala Litovel

ČLÁNKY

PĚVECKÉ SBORY PALORA A KANTIKA JEDOU PREZENTOVAT ČESKÉ SBOROVÉ ZPÍVÁNÍ DO ITÁLIE

Obrázek není k dispozici!

Naše společné putování začne v pátek 6. 6. 2014. První zastávkou bude tradiční italské rekreační středisko Rimini, kde po náročné cestě pookřejeme na písečných plážích Jaderského moře. Hned následující den nás čeká realizace prvního koncertního vystoupení v zahradním amfiteátru malebného městečka Vieste rozloženého na skále nad mořem. Zde budou právě probíhat slavnosti věnované patronovi města, svatému Antonínovi. Součástí slavností bude i druhý koncert, který proběhne v chrámových prostorách.

Místem našeho pobytu bude poloostrov Gargáno – ostruha „italské boty“ – kde se budeme z písečných pláží a zátok pod bílými skalními útesy kochat pohledem na vinice a olivovníkové háje. Relaxace bude rovnoměrně vyvážena odpoledními a večerními zkouškami, které spolu s pečlivou domácí přípravou snad přinesou ovoce v podobě spokojeného italského publika a úspěšné reprezentace českého sborového zpěvu, našeho regionu a Města Litovle především.

Realizace tohoto náročného výjezdu by nebyla možná bez finanční podpory, kterou sborům věnovalo Město Litovel, Rodičovské sdružení při Gymnáziu Jana Opletala v Litovli a Městský klub Litovel.

Mgr. Marcela Barvířová