PĚVECKÝ SBOR PALORA

Gymnázium Jana Opletala Litovel

ČLÁNKY

Vzkříšení Beatlemánie 2012

Beatlemánie je projekt, který nás provázel celým minulým rokem. Kvitovalo jej mnoho ohlasů, a proto jsme dostali z Uničova nabídku, jestli nechceme zpívat na tamní soutěži sborů středních a základních škol. Tuto šanci jsme samozřejmě využili, takže jen co jsme přijeli z Hradce Králové, kde jsme zakončili naši Celebration Jazz Mass (CJM), ihned jsme oprášili naše rekvizity, spojené právě s vystoupením Beatlemánie, a pádili si to do Uničova.

Zde jsme mohli, zhlédnou vystoupení asi dvou sborů, které zpívali před námi. Obecně se nám zdálo, že zde panuje dosti akademická nálada a tak jsme to chtěli, jako závěrečný host, pořádně rozbalit. Ve sboru zavládla skvělá nálada, takže jsme si to šli užít. Když skončil své vystoupení poslední sbor a byl ohlášen host soutěže, všichni se usadili a se zvědavostí čekali, co se bude dít dál. Za chvíli jsme už svižně naběhli, k úžasu všech posluchačů, na scénu a začala pravá pekelná Beatlemánie. Obecenstvo bylo zjevně nadšeno a přímo hltalo celý náš program. Toto vystoupení sice nepatřilo k těm kultivovaně uměleckým, jako jsme si zvykli u CJM, ale povedlo se náramně. A my jsme si díky němu mohli uvědomit, že zpěv je především zábava, ostatně jinak by do sboru asi nikdo nechodil.

Nyní nás čeká soustředění v Hradečné, na kterém budeme připravovat náš červnový koncert. Takže pro ty nezasvěcené nás čekají dobré tři dny, kdy naše hlasivky pojedou nonstop (a to myslím bez nadsázky).

PS PALORA
Gymnázium Jana Opletala, Litovel