PĚVECKÝ SBOR PALORA

Gymnázium Jana Opletala Litovel

ČLÁNKY

Obrázek není k dispozici!

Jazzová horečka 2012

12. února tohoto roku PS Palora pořádal svoji letošní vrcholnou akci. Podařilo se zorganizovat hned dva koncerty, první hezky po nedělním obědě v kostele Sv. Marka v Litovli a druhý v Olomoucké Redutě (koncertním sále Moravské filharmonie). Šlo opět o naši známou Celebration Jazz Mass (píši schválně známou, jelikož asi většině z vás vstoupilo do podvědomí, že spolupracujeme na tomto celorepublikovém projektu a konkrétně nám Palorákům už zní skladba i ve snech). Spolupracovaly s námi sbory Gibon a Jitro, oba z Hradce Králové, PS Gymnázia v Orlové a v neposlední řadě samozřejmě Litomyšlský sbor KOS se sbormistrem Milanem Motlem, který je autorem projektu a řídil celé provedení. No a nesmím, opomenou ani skvělý Swing band Chrudim, který nás doprovázel.

První koncert u Sv. Marka jsme odzpívali před svým domácím publikem a musím říct, že se vydařil. I když to tvrdě odnesly naše promrzlé nohy (a proto nechápu, proč ve většině kostelů je dlažba místo koberce, bylo by to rozhodně pohodlnější). Osobně si o tomto koncertu myslím, že to bylo krásně strávené trávení nedělního vydatného obědu. Tak vydatné, že nám hned zase vyhládlo. Občerstvili jsme se na Městském klubu a přesunuli se do Olomouce, kde už nás čekala Reduta.

Po příjezdu do teplého a komfortního koncertního sálu jsme hned ocenili jeho pohodlí a udělali jsme si asi hodinu a půl přestávku. Potom už ale následovala další zkouška. Přesně v 19:00 jsme pak nastoupili na praktikáble a začal druhý koncert. Celé představení jsme si náležitě užili a odcházeli s pocitem, že tohle vystoupení bylo zatím nejzdařilejší.

Aby toho nebylo málo, tak jsme se 19. března vypravili do Hradce Králové, kde nás čekal znovu perný den, neboli opět den s CJM (tedy další dvě vystoupením, před každým zkouška se zvukovkou a mezi tím asi dvouhodinová přestávka, jenž spočívala v hledání obědu, tedy respektive v hledání vhodné restaurace a poznávání nových míst). První provedení bylo pro pořádající gymnázium a druhé večerní pro veřejnost. V obou případech nás čekal plně obsazený koncertní sál Hradecké filharmonie. Oba koncerty se vydařily. Především na tom druhém panovala skvělá atmosféra.

Vraceli jsme se domů s pocitem, že tohle bylo naše poslední vystoupení v tomto projektu. Ale když se to vezme z té druhé stránky, tak dobře víme, že se rozhodně nudit nebudeme. Hned v pátek 30. března jedeme do Uničova jako hosté na soutěžní přehlídku pěveckých sborů, kam vtrhneme jako praví Beatlesáci a rozbalíme tam naši rozjařenou Beatlemánii.

PS PALORA
Gymnázium Jana Opletala, Litovel